het bureau | visie | weblog | cursusaanbod | ontwerptafel | O'FEST | kantinegesprek | nieuws | contactHet Bureau
Voorstelling van de aangesloten leden


Ruud Aanhane, Warmond
De Tuinen van Ruud Aanhane creëert 'dichtbij' buitenruimtes. Plekken die de schaal van de tuin in zich hebben, met een menselijke maat. De ambitie is steeds dezelfde: een ‘dichtbij’ omgeving creëren waarin men zichzelf herkent. Dicht bij geluk! Maak een afspraak en ontdek hoe het werkt.
www.ruudaanhane.nl

Greta Bäcker, gevestigd in het noorden van het land.
Ontwerp van bijzonder sfeervolle tuinen; groen, harmonieus en met een persoonlijke touch.
Ook voor ontwerp van bedrijfstuinen, kleinschalige openbare ruimtes en groene, gezonde buitenruimtes bij zorginstellingen.
www.tuinontwerpbureau.nl

Marcel Bellert, Apeldoorn
Bij het ontwerpen van een tuin staan bij mij de begrippen ruimte, kwaliteit, balans en tijd centraal. Goed beschouwd doe ik dit: een stuk ruimte zo inrichten dat een tuin zich in de loop der jaren kan ontwikkelen. De kansen daarvoor neem ik al in het ontwerp op. Zo kan geleidelijk aan een evenwichtig vormgegeven tuin groeien.
www.bellerttuinen.nl

Eveline Beukema, Amersfoort en omgeving
Beleef meer plezier aan je tuin is mijn slogan. Ik ontwerp tuinen waar mensen zich thuis voelen en onderhoud deze voor hen of samen met hen. Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik de klant zoveel mogelijk bij de voorbereiding en uitvoering betrek.
Ik werk met biologische planten en waar mogelijk gebruik ik bestaande materialen, dit uit respect voor onze leefomgeving.
www.buitenkanstuinen.nl

Miriam Bontje, Tuitjenhorn
Ik zie de tuin / de buitenruimte als een theater en mijzelf als ontwerper en regisseur. Samen met u ontwerp ik het decor, om jaarrond te kunnen genieten van een groene oase. Soms gewaagd, dan weer subtiel, maar altijd met gevoel voor de menselijke maat. Ik werk samen met een aantal beeldende kunstenaars, neem gerust een kijkje op de website.
www.tuinvanheden.nl

Jans Bos, Goudriaan, Alblasserwaard
Tuinontwerp en Advies is gespecialiseerd in tuinontwerpen voor de particulier tot landschappelijke inrichting bij boerderijen. In de ontwerpen streef ik naar harmonie, eerlijkheid,puurheid met respect voor de natuur.
www.jansbos.nl

Paul Casteleijn, Barendrecht en ver daaromheen
Hovenier vanaf 1975. Werk met verschillende bekende en onbekende tuinarchitecten zodat ik probeer een optimale kwaliteit te realiseren. Deel graag mijn kennis met anderen en leer ook elke dag nog van ander.
Heb altijd wilde plannen en organiseer ieder jaar een cultureel festival wat onderdeel gaat worden van een natuurgoed van 10 ha. waar ik mee bezig ben om te realiseren.
www.paulcasteleijn.nl

Peter van Dam, Alphen aan den Rijn
Tuinen hebben altijd mijn aandacht! Als ontwerper, afkomstig uit het 'groene hart', Alphen aan den Rijn, heb ik de hele randstad als werkgebied. Zowel in de stedelijke als landelijke omgeving. Ontwerpen en vormgeven is voor mij een manier om opdrachtgevers te verleiden het beste uit zichzelf en uit hun omgeving te halen. Samen bepalen wat de behoeftes zijn om voluit te genieten van de nieuwe situatie. Samen op pad, dat kan een privé situatie zijn alsook de openbare ruimte. Parkjes, groenstroken, restruimtes, etc. Groen speelt altijd de hoofdrol en de 'dingen' zijn ondergeschikt. Graag maak ik een afspraak om ook uw nieuwe situatie vorm te geven.
www.rivius.nl

Anke-Margriet Geurts-Visser, Groningen
Anke-Margriet werkt als zelfstandig tuinontwerper onder de naam ‘Plant & Stijl’. Ze groeide op in een boomkwekersfamilie in Friesland, tussen de bomen en planten. Ze volgde in Londen de meerjarige beroepsopleiding Garden Design (KLC School of Design), en studeerde af ‘with honours’. Ontwerpen van haar hand hebben een sterk vloeiend of strak lijnenspel, maar kenmerken zich altijd door beplanting met een natuurlijke, vaak weelderige touch.
www.plantenstijl.nl

Jeffrey Kroon, Zwaanshoek
Sinds 2001 beoefen ik het plezierige hoveniersvak en ontwerpen van de buitenruimte vol passie en vreugde. Het mooie hieraan is dat de groeimogelijkheden en zelfontplooiing continu door blijven ontwikkelen. Elke keer een opdrachtgever een stukje tuingeluk geven is zo fantastisch. Creatief bezig zijn en kijken met je ogen en zien met je ziel. Je moet een buitenruimte ‘zien’.
www.kroon-tuinen.nl

Joyce Sengers, Eindhoven
10 jaar onroerend goed, 10 jaar LANDINZICHT - bureau voor landschapsinitiatieven te Eindhoven, van idee via projectmanagement naar realisatie, bracht natuurbegraven naar Nederland, fascinatie voor gedenken en herinneren in groen en openbare ruimte, oprichter EEN&AL natuurbegraven ©, directeur Natuurbegraafplaats 'De Utrecht'. www.joycesengers.nl

Annet Treurniet, Bergen
Tuinontwerpster in de regio Egmond, Bergen, Schoorl, Camperduin en Alkmaar (Noord-Holland). Ontwerpt tuinen voor particulieren en bedrijven.
‘Mijn opdrachtgevers waarderen mij om mijn sterke inlevingsvermogen.’
www.annettreurniet.nl

Jolanda Vreeken, Bussum
Mijn tuinontwerpen zijn gebaseerd op betekenis. Daarom zoek ik naar wie jij van nature bent, naar dat wat je raakt. Omdat ieder mens een plek buiten nodig heeft om te zijn, om zich te verbinden met zichzelf, zijn aard, zijn natuur.
In mijn werk zoek ik verbinding met de mens, natuur kunst en architectuur. Daarom ben ik lid van Het Bureau; omdat mijn vak gaat over inhoud en betekenis.
www.joosbuiten.nl

Angela Warmerdam, Lisse
Ontwerpstudio Angela's Tuinen creëert buitenruimtes passend bij het karakter van de opdrachtgever en de plek. Daarbij richt ze zich op een goede balans tussen praktisch gebruik en een natuurlijke omgeving die vooral goed voelt. Omdat een tuin bij uitstek de plek is waar mensen zichzelf moeten kunnen zijn...
www.angelastuinen.nl

Het Bureau biedt ondersteuning in ontwerp en hulp bij profilering van het eigen bedrijf

© het ontwerp instituut 2017