het bureau | visie | weblog | cursusaanbod | ontwerptafel | O'FEST | kantinegesprek | nieuws | contact

Boeiende sprekers bij Kantinegesprek

Op woensdag 15 november 2017 vindt de nieuwe aflevering plaats van Het Kantinegesprek met boeiende sprekers en onderwerpen. De formule is gewild bij het publiek welk zich vanuit heel het land verenigt om de bijeenkomst bij te wonen en elkaar te treffen. Wederom komen 6 sprekers hun werk of onderwerp voorstellen en krijgen daar ieder 20 minuten voor. Na afloop is er alle gelegenheid om te praten met de sprekers en om te netwerken. Men maakt nieuwe contacten of doet een boel inspiratie. De gekozen sprekers tijdens deze editie vormen een bijzonder boeiend programma, zowel actueel als informatief.

- Landschapsarchitect René van der Velde die werkt bij TU Delft is projectleider van WeSense, een project over omgevingsperceptie, waarbij mensen door middel van een app. hun indruk geven van hun stedelijke perceptie in Amsterdam. Daaruit is een digitaal overzicht ontstaan van alle impressies. Een noviteit in de ontwerpwereld.
- Ontwerper Vincent Wittenberg van bureau Gewildgroei komt spreken hoe hij en collega Bennie Meek geïnspireerd zijn door de ecokathedraal van LeRoy om in Utrecht ook een kunstmatig ecosysteem te bouwen. Wat is de stand.
- Als vertrouwd zal Meneer Vermeer weer iets komen doen waarbij het publiek een specifieke plant dient te ontdekken. Botanische informatie op een heel andere manier dan normaal.
- Onderzoeker en publicist Leo den Dulk beloofde tijdens het O’FEST al terug te komen naar Apeldoorn. Die dag verscheen zijn boek over Mien Ruys en ondertussen is er een reizende tentoonstelling bij gekomen. Veel stof om te vertellen dus.
- Ruimtelijk kunstenares Irene Droogleever Fortuyn realiseerde in 2017 het project ‘De Tuin en de Tuinman’ in het Amstelpark te Amsterdam. Zij vindt dat lokale kennis in hiërarchische structuren vaak wordt overgeslagen, niet gehoord of niet geraadpleegd. Daarom wil zij de tuinmannen een stem geven.
- Michel Lafaille toog via twee tentoonstellingen naar Parijs en Barbizon en ontdekte de geweldige inspiratie die Nederlandse en Franse kunstenaars rond de vorige eeuwwisseling vonden in elkaar en in elkaars werk. Een mooi voorbeeld voor de ontwerpwereld van de tuinen.
   
De entree en de eerste koffie is gratis, opgave is wel verplicht, via info@ontwerpinstituut.nl. Het Kantinegesprek start om 19u30 en vindt plaats in het ACEC gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn (naast het CODA Museum). Voor deelname aan het buffet van 10 euro dient men zich ook op te geven.

© het ontwerp instituut 2017