het bureau | visie | weblog | cursusaanbod | ontwerptafel | O'FEST | kantinegesprek | nieuws | contact
  KORTE
  TRAININGEN

  ONTWERPKUNDE
  de basis


  NATUUR in het
  TUINONTWERP

  ONTWERPEN
  met beplanting

  CREATIEF
  ONTWERPEN

  PERSOONLIJKE
  opleiding


ONTWERPKUNDE, de basis
Een cursus van vijf dagen

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek Verlangen naar tuin, heeft Michel Lafaille de inhoud van de cursus Ontwerpkunde voor tuin en park, samengebracht tot vijf boeiende lesdagen.
Korter van opzet, gecomprimeerd en daardoor ook lichter van investering.

Deze vijfdaagse ontwerpopleiding van niveau behandelt de basis van het tuinontwerp. Bedoeld voor tuinontwerpers die op een gedegen manier met hun creativiteit om willen gaan en alles uit hun eigen mogelijkheden willen halen. Geen plantenkennis of materiaalgebruik, geen computertekening of bestekbeschrijving, maar de ontplooiing van het eigen ontwerptalent. Volledig gericht op de inzet van ontwerpkundige onderdelen zoals:
- de stappen van de ontwerpmethodiek
- de kracht van het verhaal in een tuin
- de ruimtelijke compositie
- de schepping van een aparte wereld
- analyse enkele ontwerpmeesters

De deelnemer zal de stof meteen kunnen toepassen in het eigen ontwerpwerk. Focus daarbij is de schaal van tuin en park, de menselijke maat.
De cursusonderwerpen zijn zeer divers, breed gericht op het vakgebied. Er is aandacht voor de historie van het ontwerpvak, voor de abstractie van analyse en voor artistiek inzicht, maar evengoed voor het gebruik van beplantingen en het ontwerpen van overgangen.
Michel Lafaille geeft aan de hand van veel beeldmateriaal duidelijk inzicht in de lesstof. Deze sheets ontvangt de cursist elke week na de lesdag. Gezamenlijk wordt in ateliervorm aan een kleine ontwerpopdracht gewerkt.
Uw docent en begeleider is Michel Lafaille. Hij is gevormd als theaterregisseur in Brussel en later in Van Hall Larenstein als ontwerper van de buitenruimte. Hij is daarnaast schrijver, fotograaf en tuinfilosoof en doceert gedurende zes jaar.

Men kan de studiebrochure aanvragen via info@ontwerpinstituut.nl , gratis en zonder verplichting.

DATA vrijdag 11, 18 en 25 januari en 1 en 8 februari 2019
Docent: Michel Lafaille
Investeringssom bedraagt 975,- euro (vrij van btw) voor zowel de cursusdagen, de lessheets, het koffiearrangement en de warme lunches. Vegetarische lunch mogelijk.

  Vraag hier de gratis studiegids aan

het ontwerp instituut 2018